Kanelbullar

Wil je zelf eens kanelbullar maken? Hier is een eenvoudig recept dat je dat heerlijke, warme bakkerijgevoel in huis brengt. Je kan hier ook je alvast wat inlezen

Ingrediënten (voor ± 20 stuks)

Voor het deeg:

  • 500 g bloem
  • 75 g suiker
  • 10 g gedroogde gist
  • 250 ml melk (lauw)
  • 75 g boter (gesmolten)
  • 1 tl kardemom
  • 1/2 tl zout

Voor de vulling:

  • 100 g boter (zacht)
  • 100 g suiker
  • 2 el kaneel

Voor de afwerking:

  • 1 ei (geklutst)
  • Parelsuiker (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Deeg maken

    • Meng de bloem, suiker, gist, kardemom en zout.
    • Voeg lauwe melk en gesmolten boter toe. Kneed 10 minuten tot een elastisch deeg.
    • Dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  2. Vulling bereiden

    • Meng de zachte boter, suiker en kaneel tot een smeerbare pasta.
  3. Broodjes vormen

    • Rol het deeg uit tot een rechthoek (40 x 30 cm).
    • Bestrijk het deeg met de kaneelvulling.
    • Vouw het deeg dubbel en snijd in stroken van ±2 cm breed.
    • Draai elke strook en maak er een knoop in.
  4. Laten rijzen en bakken

    • Leg de broodjes op een bakplaat en laat nog 30 minuten rijzen.
    • Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met parelsuiker.
    • Bak 10-12 minuten op 200°C, tot ze goudbruin zijn.
  5. Genieten!

    • Laat iets afkoelen en proef een versgebakken kanelbulle bij een kop koffie.
Previous
Previous

Groene Erwtensoep